Clicky

Traumatismele termice sunt foarte rar intalnite si sunt reprezentate de cauterizari uretrale endoscopice, de irigatii uretrovezicale sau de alte aplicatii prea calde. Cele mai folosite medicamente din clasa HAART sunt: – nucleozide inhibitori de revers transcriptaza, numite si analogi nucleozidici, cum ar fi Zidovudina (ZDV, fostul AZT) si Stavudina (d4T); aceste medicamente sunt adesea administrate in combinatie cu altele, pentru rezultate mai bune; – ne-nucleozide inhibitori de revers transcriptaza, de exemplu Efavirenz, Nevirapine sau Delavirdine; – nucleotide inhibitori de transcriptaza, cum ar fi Tenofovir; – inhibitori de proteaza, de exemplu Atazanavir, Saquinavir, Ritonavir, Indinavir, Nelfinavir, Fosamprenavir sau Lopinavir/Ritonavir; – inhibitori ai fuziunii, Enfuvirtide: aceasta este o clasa noua de medicamente in tratarea HIV. Tratamentul Dacă prezentaţi unul din simptomele de mai sus, trebuie să mergeţi la un medic sau la o clinică de boli ginecologice. Trichomonas este o infectie obisnuita a vaginului. Cultura endocervicala reprezinta un test foarte eficient pentru diagnosticul gonoreei la femei. Scarlatina Scarlatina este o infectie streptococica faringiana care este acompaniata de apartia unui rash caracteristic. Agentul patogen e streptobacilul Ducrey (Haemophilus Ducreyi), cocobacil dispus in lanturi.

Vegetatiile veneriene sunt rezultatul infectiei cu papilomavirusuri, agenti patogeni ce manifesta tropism pentru piele sau mucoase, la nivelul carora se cantoneaza. Prezinta un kinetoplast situat pe linia mediana de culoare rosu inchis. Ceva mai excitanta? Citopeniile sunt mai frecvente in stadiile avansate ale limfomului; – Masurarea nivelului lactat dehidrogenazei: LDH poate sa apara crescut, insa aceasta analiza nu ofera informatii specifice; – Masurarea fosfatazei alcaline: ea apare crescuta cand exista si afectarea ficatului sau a osului. O spalare eficienta a mainilor consta in sapunirea acestora si frecarea lor cel putin 5 minute. Gardnerella Vaginalis reprezinta o bacterie anaeroba ce face parte, in mod normal, din flora bacteriana vaginala. Musca are o ariue de deplasare de aproximativ 500 m.


Tratament       Nu exista nici un fel de tratament care sa duca la vindecarea definitiva – infectia herpetica este incurabila – singurul lucru ce poate fi facut este sa se actioneze asupra efectelor. O boală ajunge încet la prostata. Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Va trebui sa respectati reguli stricte de igiena si oricine va trebui sa se spele pe maini inainte de a va atinge bebelusul. Complicatii mari nu exista, insa cel mai bine este sa nu ne infectam nici cu acest virus. Din pacate, odata infectata, virusul ramane in organism pentru tot restul vietii, producand din timp in timp eruptiile caracteristice. Organismul uman dezvolta anticorpi la herpes dupa 6 – 12 saptamani de la prima infectare, deci veti putea transmite anticorpi fatului prin placenta inainte de travaliu.

Multumesc. Sifilisul este transmis transplacentar de la mama bolnava incepand cu lunile 3-4 de sarcina. Poate reprezenta o poarta de intrare pentru alte boli cu transmitere sexuala. Vulva, vaginul si colul uterin sint de un rosu-intens si tumefiate. Preventia se realizeaza prin contact sexual protejat- prezervativul. In urma infectarii din timpul nasterii, nou-nascutul prezinta viremie, iar dupa o incubatie de 4-8 zile poate apare o eruptie eritemato-veziculoasa, hepatomegalie, sindrom meningo-encefalitic, afectare pulmonara. Herpesul genital or boala cu transmitere this sexuala cauzata a numit herpes simplex virus (HSV).

In cazul unui tratament local este recomandabil sa nu se depaseasca o doza de 1 g de neomicina pe zi (corespunzatoare la 200 g de pudra sau pomada de Baneocin) timp de 7 zile. Un nou-nascut contaminat de catre mama sa in timpul nasterii poate dezvolta o infectie oculara sau pulmonara grava. Se apreciaza ca riscul contaminarii este maxim in primii 10-20 ani de la primul contact sexual. Când concludent sau neperformante tratamentul, sau la momentul nedetectate boala asimptomatică, acută, subacută și forma amortire a gonococice uretrita si non-gonococica devin cronice.Practic, această boală în stadiul cronic este transparent, dar în caz de imunitate scazuta, slăbiciunea corpului, sau pe fondul unei boli poate să apară exacerbarea uretrită cronice, în cazul în care simptomele sunt aceleași ca și în forma acută. Afecteaza cu predilectie mucoasa tractului urogenital inferior, fiind unul dintre cei mai frecventi agenti etiologici ai ITS-lui ;de asemenea , poate infecta si mucoasele rectale, oro-faringiana sau conjunctivala. Foarte adesea, infectia nu prezinta nici un simptom (50% din cazuri). Cine este predispus la BTS-uri ?

Cu aceasta, există următoarele reguli tratamentul de virusul herpes: – opri un alt recidiva; – Pentru a preveni posibile complicații ulterioare. Apoi infecteaza terminatiile senzitive ale unui neuron de la acel nivel si merge de-a lungul traiectului nervos pana in corpul neuronului, unde va ramane cantonat pentru toata viata; acolo nu poate fi atacat si distrus de catre sistemul imunitar al organismului gazda. 100% organic. Adolescenta este acum o perioada de riscuri pentru transmiterea acestor boli, in masura in care varsta primului act sexual n-a incetat sa scada in cursul ultimelor decenii. Raportul imbolnavirilor la barbati, fata de cele inregistrate la femei este de 3/1. asemenea bule simțit mâncărime, durere, senzație de arsură, greutate in abdomen.